En ukesoppdatering

Nå har jeg gått nok en uke uten internett, så nå kommer en ny ukesoppdatering, nå som jeg sitter på en koselig liten kafé (Red Elephant) og drikker en svindyr kaffe til 26 kr mens jeg har nett 🙂 Uken har vært proppet med masse spennende. Den startet ved at vi skulle ha et ” introduksjons-party” i barnehagen. Her skulle vi presentere oss selv, litt om Norge, få en offisiell velkomst med introduksjon av barnehagen og se på presentasjoner av noen av lærerne vi har .

IMG_0784

Alt gikk jo bare helt knirkefritt – bortsett fra det godteriet vi fikk på “festen”. Det var no tørket frukt fra Indre Mongolia (det ligger i Kina) som smakte pyton, så det gikk en del fantasi til for å late som at den var enten god eller snike den ned i veska uten å bli ferska! Men uansett.. etter presentasjonene var det tid for litt leker for oss voksne. De startet først med “sett nesa på fjeset”. Selv om språket er en liten hindring i kommunikasjonen er det gøy å gjøre noe som vi kan bli litt kjent med hveradre med og le sammen 🙂

20140512_105903

 

Og jaggu var dagen over etter det gikk. Det tok så lang tid at det var på tide å dra hjem til skolen igjen. Siden vi har vært effektive med alt det skriftlige i helgen og uken før tok jeg og Charita oss en tur ut igjen etter lunsj og do ned til det området hvor jeg og mamma bodde når hun var her.

DSCN6827

Det var bare en helt knall dag i sola med shopping i hutongene, spising av de helt dritgode jordbæra på pinne og en stopp innom starbucks for å få oss en skikkelig kaffe 🙂 Vi er bare så heldige som kan ta en tur ut i Beijing sånn en helt tilfeldig mandag etter praksis altså!!

DSCN6832

Neste dag var ikke mye værre den. Vi hadde forming på avdelingen, noe som innebærer at lærerne har en fasit som barna skal følge og alle skal gjøre det samme, på riktig måte..

IMG_0825 IMG_0818

Så her har alle fått utdelt et ark med den samme tegningen på (ikke kopiert selvfølgelig, alle 30 ark er tegnet av læreren), som skal forestille et tre. Barna skal så legge den hyssingstumpen i maling for så å dra den ut over treet sitt. Selve aktiviteten tok ca 10 minutter, mens introduksjonen til den og læreren som sto foran “klassen” for å fortelle hvordan det skulle gjøres, tok i underkant av 40 minutter. Det var kjedelige 40 minutter det! Men veldig spennende å se at barna kanskje ikke var av samme mening som meg, for der satt de å fulgte nøye med 🙂

På torsdagen skulle alle fortsette med tegningen sin. Siden det ikke skrives navn på noe her så fikk ungene bare utdelt en random tegning.. Nå skulle de bruke tusj oppå det de forrige gang hadde malt. Og ja… det finnes en fasit her også! Det skulle tegnes noe som ser ut som noe “ekte”. En blomst, et hus, en bil eller noe lignende. Det var introduksjon til denne aktiviteten også, bare litt kortere enn forrige gang 😛 Her er et av resultatene:

DSCN6982

Ellers denne uka har jeg og Line finni den mest sjarmerende parken, bare 10 minutter å gå fra campus. Vi hadde hørt at det skulle være en koselig park i nærheten, men skjønte aldri hvor det var før vi la sjela i det 🙂 Med en gang vi kom gjennom porten til parken merka vi at hjertet hoppa av glede! Her var det frisk luft (til Beijing å være), masse trær, bambus overalt, en liten fornøyelsespark (dit må vi tilbake til), padlebåter og uterestauranter. Det er jo bare helt himmelen, vi gleder oss til å ta turer bort dit etter jobb 🙂

DSCN6918  DSCN6945

DSCN6923  DSCN6955  DSCN6929

I dag (fredag) har vi hatt feiring av 17. mai i barnehagen.Vi hadde først en liten presentasjon av Norges nasjonaldag i bilder. Det var veldig spennende å se kongefamilien og alle de rare klærne vi går med altså!

DSCN7025

Så her står vi da, og holder en power point presentasjon for små barn på 5 år! En skikkelig skolsk måte å gjøre det på og det føltes bare helt underlig å skulle undervise barn i en barnehage om Norges måte å feire på 🙂 Men det falt i smak ihvertfall, ihvertfall når vi avsluttet med potetløp.. eller ikke helt da, for det var små t-skjeer med egg på, og ordet løp ble jo ihvertfall ikke sant, for å løpe er jo litt farlig! Det de heller gjorde var å sette opp noen hinder som barns skulle over og rundt der de gikk med skjea si med egget på 🙂

DSCN7036

Og for en stemning det var! Barna heiet på hverandre og på oss og lo og smilte masse. Tenk så merkelig ting å gjøre.. løpe med en liten skje med et egg 🙂 For vi Norske, vi dro jo til å løp vi.. men det var jammen ikke enkelt med et bitte lite egg.

DSCN7053

Vi avsluttet med en skikkelig fotoseanse. Her legges personalet bilder ut på en liten blogg hver dag slik at foreldrene skal få en oppdatering. Så da må jo ihvertfall dette bli godt dokumentert!

DSCN7069

Her er vi hele gjengen :)For en knakande bra avslutning på en flott uke!

Nå er det straks feiring på oss også. I morgen braker det løs her i Beijing med flagg og hele greia og vi gleder oss skikkelig 🙂 Så nå får jeg bare håpe nettet blir litt bedre så det kommer flere oppdateringer litt mer fortløpende.. Nå har jeg som sagt sitti på elefanten, som stenger om 5 minutter… Så ut og gå i Beijings gater nå og forberede meg på morgendagen! Ha en super feiring hjemme i morgen!!

 

Leave a comment