Flaggseremoni og “moteshow” i barnehagen 21.05

Hver mandag i barnehagen her i Kina er det flaggseremoni, hvor de heiser det kinesiske flagget. Hele barnehagen er samlet på den store lekeplassen. Barna står på rekke å rad, litt som en bitte liten hær! Med stor tålmodighet står de å venter hele gjengen på at flagget skal heises.

Image

Borte ved flagget er det en av storebarnsavdelingene som står. Fremst i rekka der (med bånd over brystet) er det fire barn. De er forrige ukes flinkeste barn på den avdelingen. Det vil si de barna som har spist best, sovet best, fått flest klistremerker og vært mest hjelpsom overfor lærerne sine. Deres oppgave denne flaggseremonien er å fortelle resten av barnehagen (i mikrofon) hvorfor de har fortjent å stå der og hva de har gjort bra siden de er de flinkeste. Når det er gjort sier de noe slik som “derfor vil jeg gjerne at dere skal klappe for meg nå”, og hele barnehagen klapper, før mikrofonen går videre til neste barn!

Image

Flaggseremonien er skikkelig rutine hver mandag (skulle vært ihvertfall, men ble ikke akkurat sånn de ukene vi har vært her), men moteoppvisningen denne uka derimot var noe helt for seg selv! Mai er “fashion” måneden i barnehagen og fokuset i dag var å kle seg i sine peneste klær og ta en tur nedover catwalken, både voksne og barn! Hele showet startet med de voksne i barnehagen, dressa opp i de fineste klæra og en haug med sminke. Til hverdags går det i uniformer i barnehagen, så det var gøy å se de stivpynta bare for en dag 🙂 De dro et skikkelig opplegg med flere runder opp og ned, både flere av gangen og egne turer alene og sto der nede drit lenge foran kameraet. Etter de kinesiske lærerne kom engelsklærerne i barnehagen før vi fra Norge kom til slutt. For en merkelig greie altså, vi måtte til og med øve dagen før for å passe på at vi fikk en god pose (for det er ALLTID viktig her i Kina), noe barna allerede hadde sittende i kroppen 😛

20140521_094946 20140521_095035

Se så søte de er a! For en gjeng! Alle utenom de minste barna (som ikke fikk være med) bidro til å gjøre fashion dagen så bra. Etter alle de voksne kom de fire storebarnsavdelingene ut på catwalken. På rekke å rad står de oppstilt og klare til å gå utpå. De gir skikkelige poses og drar’n helt ut 🙂 Etter de største barna kom mellomavdelingene, med en voksen i handa. Charita er skikkelig med på moroa med to barn fra sin avdeling.

20140521_103954

Når man gikk nedover catwalken sto det to kinesiske lærere i enden og kommenterte hva alle hadde på seg og oppmuntret til å gi applaus, så det var så stemning den her dagen. Vi holdt på med moteshowet i to timer! Man kan jo også da egentlig lure litt på hvem man gjør det for.. for er det spennende for en 5 åring å sitte stille så lenge bare for å se noen gå frem og tilbake på et rødt teppe? Jeg tror til og med jeg hadde blitt litt dritt lei av det i lengden, men det får vel så bare være – her gjør man som man får beskjed om uansett!

-alt i alt var det en helt knall bra dag med skikkelig varme – altså godt over 30 grader – og mye morro og flotte barn. Litt merkelig opplegg å ha i en barnehage, når det så litt ut som at det var lagt opp for at de voksne i utgangspunktet skulle få vise seg frem for kameraet, men absolutt noe helt sprøtt kult å tenke tilbake på.

When in China sier jeg bare 😛

 

Leave a comment